Cumartesi, Eylül 21

Tüm dünyayı endişelendiren sözler! “3-4 ay içinde büyük bir savaş çıkacak!” dedi, felaket diye tanımladı

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin dünyadaki jeopolitik dengeler üzerindeki etkilerini değerlendiren açıklamasında, 3-4 aydan kısa bir süre içinde dünyayı ciddi bir çatışmanın beklediğini söyledi.

“ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI HAKKINDA KONUŞAMAM AMA…”

Sırp lider, 12 Haziran’da İsviçre haftalık “Die Weltwoche” dergisine verdiği röportajda, bir dünya savaşı olasılığına ilişkin soruya şu yanıtı verdi: “Üçüncü dünya savaşından söz edemem ama büyük bir savaştan bahsediyorum Çatışma. Bundan ne kadar uzakta olduğumuzu düşünüyorum.” “En fazla üç veya dört ay ve bunun daha erken gerçekleşmesi tehlikesi var.”

“GERÇEK BİR AFET GÖRECEĞİZ”

Rusya ile Ukrayna arasındaki durumun “her geçen gün kötüleştiğini” belirten Vucic, şöyle konuştu: “Ünlü tarihçi Alan JP Taylor’ın deyimiyle: ‘Tren istasyondan ayrıldı ve onu kimse durduramaz.’ “Ve görünen de bu. Büyük güçler bir şey yapmazsa Ukrayna’da yaşananların acı sonunu göreceğiz. Kısa sürede gerçek bir felaket göreceğimize eminim” dedi.

RUSYA İLE BATI ARASINDA GERİLİM DEVAM EDİYOR

Rusya, Şubat 2022’de Ukrayna’ya yönelik geniş çaplı bir işgal başlattı. Ukrayna ordusunun Rusya’nın başkente doğru ilerleyişini engellemesinin ardından çatışmaların çoğu güney ve doğuda yoğunlaşırken, Rusya doğu ve güneydeki bölgeleri işgal etti.

dfh

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından Kremlin ile Batı arasındaki gerilim artmaya devam etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Cuma günü yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın 2022’den itibaren Rus kuvvetleri tarafından işgal edilen dört bölgeden askerlerini çekmeye başlaması ve NATO’ya katılma planlarından vazgeçmesi durumunda Ukrayna’da “derhal” ateşkes emrini vereceğini ve müzakerelere başlayacağını söyledi.

Thumbs_b_c_92803e0030a25b2b11672ea5f99ab401

Sıkmak
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
    Karın ağrısı şikayetiyle oraya gitti... Gözlerine inanamadılar. Karın ağrısı şikayetiyle oraya gitti… Gözlerine inanamadılar.
Kız arkadaşının ilişki teklifini reddetmesi sinir krizi geçirdi!  İşte istediğiniz hapis cezasıKız arkadaşının ilişki teklifini reddetmesi sinir krizi geçirdi! İşte istediğiniz hapis cezası
Kulis gündeme bomba gibi düştü!  CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan destek istedi: Özel'in yerine İmamoğlu'nu getirelimKulis gündeme bomba gibi düştü! CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan destek istedi: Özel’in yerine İmamoğlu’nu getirelim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber