Pazar, Aralık 29

Rusya: Çin’le birlikte Ay’a nükleer enerji santrali kurmayı planlıyoruz

Rusya Uzay Ajansı Başkanı Yuriy Borisov şunları söyledi: “Çinli meslektaşlarımızla birlikte, 2033 ile 2035 yılları arasında ay yüzeyine bir güç ünitesi teslim etme ve kurma projesini ciddi olarak düşünüyoruz.” dedi.

REKLAM

Rusya Uzay Ajansı (Roscosmos) Başkanı Yuriy Borisov, Rusya ve Çin’in 2033-2035 yılları arasında Ay’da nükleer güç ünitesi kurmayı planladıklarını söyledi.

Borisov, Rusya ve Çin’in Ay’da bir program üzerinde birlikte çalıştıklarını ve Moskova’nın “nükleer uzay enerjisi” alanındaki tecrübesiyle bu projeye katkı sağlayabileceğini söyledi.

Moskova’da düzenlenen bir etkinlikte konuşan Borisov, Pekin ile Moskova’nın Ay’da ortak çalışmalar konusunda anlaşma imzaladığını bildirdi.

Borisov, “Bugün Çinli meslektaşlarımızla birlikte, 2033 ile 2035 yılları arasında ay yüzeyine bir itici teslim etme ve yerleştirme projesini ciddi olarak düşünüyoruz” dedi.

Güneş panellerinin gelecekteki Ay yerleşimlerine enerji sağlamak için yeterli olmayacağını ancak bunu nükleer enerjinin sağlayabileceğini belirten Borisov, olası plan konusunda robot teknolojisine atıfta bulundu.

Eski Rusya savunma bakan yardımcısı Roscosmos direktörü Borisov, “Bu çok ciddi bir zorluk. İnsanların (fiziksel) varlığı olmadan otomatik modda gerçekleştirilmesi gerekiyor” dedi. dedi.

Nükleer enerjiyle çalışan kargo uzay gemisi

Yuriy Borisov ayrıca konuşmasında Rusya’nın nükleer enerjiyle çalışan bir kargo uzay gemisi inşa etme planlarına da değindi.

Nükleer reaktörün nasıl soğutulacağı dışında projeyle ilgili tüm teknik soruların çözüldüğünü söyledi.

Roscosmos Başkanı, şunları söyledi: “Uzay römorkörü üzerinde ciddi şekilde çalışıyoruz. Bu devasa yapı, nükleer reaktör sayesinde büyük yükleri bir yörüngeden diğerine taşıyabilecek, uzay enkazlarını toplayabilecek ve daha birçok uygulamada kullanılabilecek. yüksek türbin gücü.” dedi.

Her ne kadar Rus yetkililer Ay’a maden çıkarmaya yönelik iddialı planlardan zaten bahsetmiş olsa da, Rus uzay programı son yıllarda birçok aksilikle karşı karşıya kaldı.

Geçtiğimiz yıl, 47 yıl aradan sonra yapılan ilk Ay görevi, Rus Luna-25 uzay aracının kontrolden çıkıp düşmesiyle başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

Daha sonra Moskova, Ay’a daha fazla görev başlatacağını ve Rus-Çin mürettebatlı ortak bir görev ve hatta bir Ay üssü olasılığını araştıracağını duyurdu.

Daha önce Rusya’nın Roscosmos’u ile Çin Ulusal Uzay İdaresi (CNSA) arasında 2021 yılında Ay’da araştırma yürütmek üzere ortak bir istasyon kurulmasına yönelik bir mutabakat zaptı imzalanmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: