Çarşamba, Eylül 18

Kripto para milyoneri, Ether-Bitcoin işleminde 43 milyon dolar kaybetti

Kripto milyoneri James Fickel, merkezi olmayan borç verme platformu Aave’ye olan borcunun 132 milyon dolara yükselmesiyle 10 Ocak’tan bu yana 43 milyon dolardan fazla kaybetti.

Ethereum’un ilk yatırımcılarından ve tarihi araştırma firması Amaranth Foundation’ın kurucusu olan Fickel, Bitcoin (BTC) karşılığında 43,7 milyon dolardan fazla Ether (ETH) ticareti kaybetti.

Eylül ayında yayınlanan bir rapora göre, milyonerin 2024’teki yatırımlarına dayanarak Fickel, 10 Ocak’ta Wrapped Bitcoin (WBTC) cinsinden 172 milyon dolar borç aldığında Ether fiyatının Bitcoin’e göre artmasını bekliyordu.

“10 Ocak’tan 1 Temmuz’a kadar #Aave’den 3.061 $ WBTC (172 milyon) borç aldım ve bunu 0,05424 kuruyla 56.445 $ ETH ile değiştirdim. 7 Ağustos’tan itibaren 211 $ WBTC satın almak için 12 milyon $, USDC harcadım ve 16.000 $ ETH’yi takas ettim. #Aave’deki borcu ödemek için 0,042 dolardan 671 dolar WBTC (39,9 dolar).”

Kaynak: Zincire bak

2024’ün başından bu yana Ether, Bitcoin’den düşük performans gösterdi. Binance’in verilerine göre Ether’in Bitcoin’e karşı fiyatı yılbaşından bugüne (YTD) %24’ten, geçen ay ise %9’dan fazla düştü.

ETH/BTC, yılbaşından bugüne grafik. Kaynak: TradingView

Fickel’in Aave’ye 123 milyon dolar borcu var

Debank’tan alınan verilere göre Fickel’in merkezi olmayan borç verme platformu Aave’ye olan borcu 14 Eylül itibarıyla WBTC’de 132 milyon dolar değerine ulaştı.

Fickel’in borç artışı, Ether’in Bitcoin’den daha iyi performans göstereceğine dair önceki beklentisinden kaynaklanıyor. Kripto para kralı aslında Bitcoin’i, Ether satın almak için Bitcoin ödünç alarak sattı. Ancak bu strateji, Ether’in fiyatının Bitcoin’e göre düşmesi nedeniyle kayba neden oldu.

Kaynak: Debank

Fickel’in Ether’in değeri yalnızca 0,80 dolar iken 400.000 dolar yatırım yaptığı biliniyor.

Gri Tonlamalı ETHE 2,7 Milyar Dolarlık Çıkışı Aşarken Ether ETF’leri Kanamaya Devam Ediyor

ABD Ether’lerinden (ETF’ler) devam eden çıkışlar, Ether fiyatlarının yavaş hareketine katkıda bulunuyor.

ETH ETF’leri, 23 Temmuz’da işlem görmeye başladıklarından bu yana 581 milyon dolarlık negatif net çıkış gördü. Farside Investors’ın verilerine göre, Grayscale’in ETF’si çoğunluğu veya 2,7 milyar dolardan fazla net çıkışı oluşturdu.

Ethereum ETF Akışı (ABD Doları, Milyon). Kaynak Farside

Yatırımcılar Ether ETF’lerinin piyasaya sürülmesiyle önemli bir fiyat artışı bekliyordu. Bitcoin ETF’leri, 50.000 $ sınırını aştığı 15 Şubat tarihine kadar kripto para birimine yapılan yeni yatırımların yaklaşık %75’ini oluşturuyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber