Perşembe, Aralık 26

Kol Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer? Sol Ve Sağ Kol Ağrısı Hangi Hastalıkların Belirtisidir?










Kol Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer?

 Uzman doktorların açıklamalarına göre vücutta beliren kol ağrılarına iki farklı nedeni bulunur. Bunlardan ilki fiziksel ikincisi ise psikolojik nedenler olarak öne çıkar. Fiziksel ve psikolojik nedenler de kendi içerisinde başlıklara ayrılabilir. Kol ağrısının fiziksel nedenleri;

  • l Ağır işlerde çalışmak
  • l Yoğun antrenmanlar yapmak
  • l Temizlik, ev iş vb. fiziksel aktivitelerde aşırı yorulmak
  • l Vücutta bulunan diğer hastalıkların belirtileridir.
  •  Psikolojik nedenler ise;
  • l Herhangi bir konuya aşırı üzüntü duymak
  • l Sürekli stres oluşturacak durumlara maruz kalmak
  • l Kaygı ve endişe gibi duygulara hayatında fazlaca yer vermek.

 Yaşadığınız kol ağrısını geçirebilmek için yapabileceğiniz en akılcı çözüm uzman bir doktorun yardımını almak olacaktır. Uzman doktor tarafından detaylı bir muayene geçirdikten sonra hastalığınızın tanısı kolay bir şekilde konulabilir. Yoğun olarak acısını çektiğiniz kol ağrılarını geçirebilmek için uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem ise daha sağlıklı bir psikolojik ortama hayatınızda yer vermek olacaktır. Özellikle sizi aşırı derecede yıpratan, üzen ve sıkıntılar çekmesi neden olan koşulları ortadan kaldırarak bu sorunun önüne geçebilirsiniz. Bunun için;

  • l Uzman bir psikolog tarafından muayene edilmek
  • l Hayatınızda yaşamış olduğunuz yıpratıcı olayların farkına varmak
  • l Bunlara karşı uzmanları önereceği önlemleri almak
  • l Daha sağlıklı yaşam biçimi benimsemek size yardımcı olacaktır.

Sol ve Sağ Kol Ağrısı Hangi Hastalıkların Belirtisidir?

 Kol ağrısının bilinen başlıca nedeni boyun fıtığı olup genellikle hareketsiz kalan kişilerde yaygın olarak görülen bir durumdur. Özellikle masa başı çalışan ve gün boyunca hareket etme imkanı bulamayan kişiler kol ağrısı ile sıklıkla karşılaşılır. Bu durumun önüne geçebilmek için mesai esnasında sık ama kısa molalar vermek size yardımcı olacaktır. Buna ek olarak güne başlarken veya yatmadan önce hafif egzersizler yapmak daha sağlıklı bir beden bütünlüğü oluşturmanıza imkan tanır.

 Omuz patolojileri de sağ ve sol kol ağrısı çeken kişilerde yaygın olarak görülen bir durumdur. Alınabilecek en iyi önem ise daha hareketli bir yaşam biçimi benimsemektir. Gün boyunca vücudun ihtiyaç duyduğu hareketi sağlamak ve yeteri kadar egzersiz yapmak kol ağrılarının ortadan kalkmasını sağlayacaktır.

 Tenisçi dirseği olarak da bilinen lateral epikondilit sağ ve sol kol ağrısı çeken kişilerde yaygın olarak görülen belirtilerden biridir. Dirseklerini herhangi bir nedenden ötürü yaygın olarak kullanan kişilerde bu patolojik rahatsızlık sıklıkla görülür. Dirsek bölgesinde yoğun olarak yaşanan bu ağrı üst kola doğru çıkmayıp sadece bu bölgede yoğunlaşır.

 Kol ağrıları kimi zamanlar kalp hastalıklarının belirtisi olabilir. Özellikle sol kolda yoğunlaşan ve istisnai durumlarda sağ kolda beliren bu ağrılar kalp hastalıklarının habercisi olmaktadır. Herhangi bir şekilde kendi başınıza tanı koymadan önce yapılabilecek en doğru şey uzman bir doktora muayene olmaktır. Nitekim hastalık teşhisi koyabilmek için birçok tahlil ve gözlem yapılması gerekir. Kalp damarlarındaki bir tıkanıklığın belirtisi olan bu durum kollardan önce göğüs ağrısı olarak gözlemlenir. Ayrıca sağ ve sol kolda gözlemlenen bu ağrı çene ve sırt bölgelerinde görülebilir.

 Yukarıda yer alan belirtilerden herhangi birisi sizde mevcutsa yapabileceğiniz en doğru şey kısa zaman içerisinde muayene olmak olacaktır. Uzman doktor tarafından yapılacak gözlemde kol ağrısının süresi, yoğunlaştığı bölge, ağrı çeşidi ve diğer belirtiler yakında izlenir. Daha sonra her hasta için farklı bir tedavi yöntemi uygulanacağından kendi başına teşhis koymamak oldukça mühimdir.

 

 

 


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: