Cuma, Eylül 20

İsrail artık gözünü buna dikti! Bakan Katz’tan skandal teklif: Toplu halde koltuklarından atalım

İsrail ordusunun Batı Şeria’da düzenlediği “büyük çaplı” saldırılarda en az 10 Filistinli hayatını kaybetti, Tülkerim kentindeki hastaneler kuşatıldı.

İKİ ŞEHİRDE EŞZAMANLI SALDIRI BAŞLADI

İsrail devlet televizyonu KAN’da yayınlanan haberde, İsrail güvenlik güçlerinin Batı Şeria’nın Cenin ve Tulkerim kentlerinde eş zamanlı eylem düzenlediği belirtildi. Kara kuvvetlerine destek amacıyla savaş helikopterleri ve insansız hava araçlarının (İHA) da kaldırıldığı belirtildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin Cenin kentine düzenlediği baskında 2 kişinin öldüğü, 3 kişinin de yaralandığı belirtildi.

HASTANE KUŞATMA ALTINDAYDI

Filistin’in resmi ajansı WAFA’nın aktardığına göre, İsrail ordusu çok sayıda zırhlı araçla Cenin şehrine girerek İbn Sina hastanesi yakınlarına mevzilendi.

İsrail ordusu, Cenin şehrinin güneyinde İHA’dan fırlatılan füzeyle bir aracı hedef aldı. Filistin Kızılayı, söz konusu araçta üç kişinin cesedinin bulunduğunu söyledi.

İsrail güçleri Batı Şeria’nın kuzeyindeki Tülkerim kentine batıdan girerek kentteki hastaneleri bastı ve kuşattı. İsrail askerleri ambulansların çalışmasını engelledi ve bazılarında arama yaptı.

Tülkerim’deki Nur Şems mülteci kampına İHA saldırısı düzenlendi. Saldırı sonucu yaralananların olduğu ancak İsrail’in bölgeyi kuşatması nedeniyle ambulansların içeri giremediği bildirildi.

Batı Şeria’nın kuzeyindeki Tubas kentindeki Faria mülteci kampına da baskın düzenleyen İsrail ordusu, bölgede yoğun İHA uçuşlarını sürdürüyor.

Faria mülteci kampına İHA saldırısında 2 gencin hayatını kaybettiği, bazılarının da yaralandığı bildirilirken, Filistin Kızılayı ekiplerinin İsrail’in eylemleri nedeniyle bölgedeki yaralılara ulaşmakta zorlandığı kaydedildi. engeller.

İsrail askerleri ayrıca Batı Şeria’nın Kalkilya kasabasındaki Filistinlilerin evlerine de baskın düzenledi.

Bu arada Filistinli direniş grupları da İsrail askerleriyle çatıştıklarını söyledi.

BAKAN KATZ: TOPLU OLARAK ZORLA YERİNDEN EDİLMEYİ ZORLUYORUZ

İsrail ordusunun gece Batı Şeria’da 10 Filistinliyi öldürmesinin ardından Dışişleri Bakanı Katz, Gazze’de olduğu gibi insanların kitlesel olarak zorla yerlerinden edilmesinden bahsetti.

BATI Şeria ve DOĞU KUDÜS’TE CAN KAYIPLARI ARTIYOR

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistin topraklarını gasp eden İsrail askerleri ve İsraillilerin saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 7 Ekim 2023 itibarıyla 659’a yükseldi.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne saldırı düzenlediği 7 Ekim 2023’ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistinlilere yönelik gözaltılar, baskınlar ve saldırılarda artış yaşanıyor.

(AA)

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber