Cuma, Eylül 20

Hayvan hakları savunucularına Meclis önünde polis müdahalesi – Son Dakika Türkiye Haberleri

Hayvan hakları savunucuları, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen ve sokak hayvanlarına ötenazi yapılmasını öngören Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa tasarısını protesto etmek için Meclis önünde toplandı. .

“Vicdan, şefkat, adalet”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, hayvan vermiyoruz”, “Barınmak katliam demektir”, “Hayvan, hayat, özgürlük”, “Sokak hayvanları sahipsiz değildir” Yaşam yanlısı savunucular, polisin kendilerini dağılmaları konusunda uyarmasının ardından sloganlar atarak oturma eylemi düzenledi. Güvenlik güçleri aktivistleri Meclis’ten uzaklaştırdı.

Protesto sırasında konuşan Şefkat-Der Başkanı Hayrettin BulanDedi ki:

“TBMM üyelerine ve Cumhurbaşkanına sesleniyorum: Yüzlerce yaşam hakkı savunucusu benimle birlikte Meclis önünde kendilerini yakmaya hazır. Bu ruhları öldürmeyeceğiz. Hayatımızı tehlikeye atıyoruz. Böylece Gezi olayları başladı. Bu olaylara önem vermeyin. Bir gün bağımsız bir yargı sizi hayvan soykırımı suçlusu olarak yargılayacak. Pozisyonunuz ne olursa olsun bir gün bağımsız yargı karşısına çıkacaksınız. Hiç kimse yaşam hakkını oy meselesi haline getiremez. Herkes haddini bilmeli.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber