Perşembe, Eylül 19

Fatih Camisi imamı Galip Usta’yı bıçaklayan Ömer Salgın’dan ilginç savunma: ‘İçimdeki nefret ahir zamanın fitnesiyle patladı’ – Son Dakika Türkiye Haberleri

Fatih camii imamı Galip Usta ve Bilal Erdem’e bıçakla saldırdığı iddiasıyla yargılanan Ömer Saçın, kendini savundu.

Sanığın salgınını savunmak için, “En son Fatih Camii’nde Kur’an okuyordum. Kurtuluş arıyordum, neden bu duruma düştüm diye düşünüyordum. İmam kıyafeti giymiş birini gördüm, sonra odaya girdim, ne olduğunu pek hatırlamıyorum.” Sonra o nefret ahir zamanın fitnesiyle içimde patladı ve bu oldu ve ben imamdan başka kimseye saldırmadım, kimseden talimat almadım. Dedi.

Tutuklu sanık Ömer Pandemi, İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya getirildi. Duruşma salonunda tarafların avukatları da hazır bulundu.

“DÜNYAMDA CİDDİ ÇALKINMALAR YAŞANDI”

Sanık Ömer salgını Savunmasında, “Bursa’dayken 5 vakit namaz için camiye gittim. Dinimi kitaplardan öğrendim. Camide bazı şeyler kulağıma çarpmaya başladı, imamların söyledikleri olmadı” dedi. Kitapta söylediklerine karşılık bir tepki oluşmaya başladı, acaba içimde bir sorun mu var diye merak ederek bu süreçte dinimi öğrenmeye çalıştım. Mahallemdeki öğretmenlerle tartışmaya başladım, küfür ediyorlardı, sünnette olmayan şeyler söylüyorlardı, bu beni ciddi anlamda sıkıntıya soktu, anladım sanıyordum ki bu sefer imamlar bizim okulumuzda imamlık görevini yapmıyorlar. Sanki Müslümanları dinlerinden uzaklaştırıp başka bir dine yönlendirmeye çalışıyorlar, bunu kabul etmiyorum. O dönemde dünyamda ciddi karışıklıklar vardı ve ‘Rahatlamak için’ İstanbul’a geldiler. söz konusu.

“İÇİMDEKİ NEFRET AHİR ZAMAN AYRIŞMA SIRASINDA PATLADI VE BÖYLE OLDU”

Salgına karşı savunmanın sürdürülmesinde, “Ne kadar dolaştığımı hatırlamıyorum. Moralim bozuktu, kendimde değildim. En son Fatih Camii’nde Kur’an okuyordum. Kurtuluş arıyordum, neden orada olduğumu merak ediyordum. bu durum, imam giyinmiş birini gördüm, sonra odaya girdim, sonrasını pek hatırlamıyorum, içimdeki nefret son zamanlardaki fitneden kaynaklanıyor, patladı ve imam dışında kimseye saldırmadım. 40 yaşındaydım ve kimse bana dinimi gerektiği gibi öğretmiyordu. 40 yaşıma girdikten sonra Allah bana bu nefreti toparlama şansını verdi. Tüm parçalar yerine oturduğunda durumumdan memnun değildim. %100 aklı başında. Başka bir çözüm bulamadım. Müslümanların en zor günleriydi. Müslümanlar, Müslüman gibi davranan insanlar tarafından ihanete uğruyor. Kaderime inandım.” dedi.

sanığın tutukluluk halinin devamı

Mahkeme heyeti sanık Ömer Akşam’ın tutukluluğunun devamına karar verdi. Komisyon, duruşmayı erteleyerek, mütalaasının hazırlanması için dosyanın savcılığa gönderilmesine karar verdi.

suçlama

İstanbul Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede sanık Ömer Akşam, Galip Usta ve Bilal Erdem’e yönelik “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 18-30 yıl, “kasten öldürme” suçundan ise 1,5 ila 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yusufcan İslam’a yönelik “kasten yaralama”. 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber