Çarşamba, Şubat 5

Ege Denizi’nde yoğun sismik hareketlilik: Yunanistan “Acil Durum” önlemleri aldı – Dünya Haberlerini Kırma

Yunanistan’ın güneyinde Kiklad takımadalarındaki Santorini’deki yoğun sismik hareketliliğin ardından yetkililer endişe duydu.

Son 24 saat içinde bölgedeki depremlerin ardından yetkililer olağanüstü bir toplantıda toplandı ve ihtiyati tedbirler almaya karar verdiler.

Önlemler arasında Pazartesi günkü tatiller, Amudi ve Paleo Limena (Eski Liman) bölgelerinde değil, iç bölgelerde büyük toplantılardan kaçınma yer alıyor.

Buna ek olarak, yetkililer adanın sakinlerinden ve ziyaretçilerinden uyanık kalmasını ve riski azaltmak için yerel makamların talimatlarına saygı duymalarını istemektedir.

Yunan sismologları ne diyor?

Yunan Sismolog Gerasimos Papadopoulos, “Deprem sayısındaki artış, büyüklükteki artış ve merkezi tabanların kuzeydeki kayması, sismik risk seviyesi 48 saat öncesine göre arttı” Gösterir.

Costas Papazachos, Sismolog Başkanı ve Santorini Di Santini Enstitüsü Araştırma ve İzleme Enstitüsü Aristoteles Üniversitesi, “Bu dönemde, 2011-12 yıllarında olana benzer bir volkanik patlama var” Dedi.

Yunan baskı, bölgedeki olası büyük bir depremden sonra en büyük tehlikedir. “Tsunami” olduğunu belirtmek “Ne yazık ki, bölgedeki denizaltı kusurlarının yakınlığı, Ulusal Tsunami Uyarı Merkezi’nin uyarılarına ulaşmak için yeterli zaman vermiyor” Yazdı.

Hükümet 3 senaryoyu değerlendirir

Kathimerini gazetesine göre hükümet “Talos II” Ve üç senaryoyu değerlendirir:

  • Birincisi, 2011-12’de olduğu gibi, volkanik patlama gelişmez.
  • İkincisi, 1925-26’da olduğu gibi küçük patlamalar olabilir.
  • Üçüncüsü, MS 726’da bir patlama gibi daha büyük bir patlama olabilir

2012’de adada ne oldu?

2012 yılında Santorini adasında sismik hareketlilik arttı. Bu hareketlilik 14 ay devam etti, ancak volkanik patlama gerçekleşmedi.

Volkanik bir ada olan Santorini’de bilinen en büyük patlama, en büyük BC patlamasıdır. 1600’de gerçekleşti. Bu patlamadan sonra adanın 73 kilometrekaresi sular altında kaldı.

Bugün, Santorini tekneleri tarafından ulaşılabilen ve patlamanın ardından kurulan Santorini Kalderase, turistlerin ilgi gösterdiği duraklardan biridir.

1956 Amorgos Dempremmpo

Santorini ve Amoror adaları arasındaki alanda, her biri 20 kilometreden daha uzun beş büyük hata olduğu ve 6.5 ila 7.3 arasında depremler üretebileceği bilinmektedir.

9 Temmuz 1956’da Amororg Adası çevresinde 7.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Birçok adayı harabe Ege Denizi’ne dönüştüren depremdeki tsunami, 25 yüksekliğe ulaştı. Deprem Ege ve Akdeniz’in bir parçası boyunca uyarıldı.

Bu depremin 20. yüzyılda Yunanistan’ın en büyük depremi olduğu bilinmektedir. Bu deprem 7 dakika sonra bir deprem izledi. Deprem ve tsunami şoklarının ardından yaklaşık 53 kişi öldü ve 100 kişi yaralandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: