Cuma, Eylül 20

Editör Hasan Arda Kaşıkçı: Bu ülkenin 81 ilin tek sorunu yoksulluk – Son Dakika Hayat, Türkiye Haberleri

Sosyal medya içerik üreticisi Hasan Arda Kaşıkçı’nın ‘Htalks’ olarak bilinen, kuşaklar arasındaki gelir düzeyi ve satın alma gücü farklılıklarını anlattığı konuşması sosyal medyada gündem oldu.

YouTube kanalı Htalks’ta içerik üreten Kaşıkçı, 1990’lı ve 2000’li yıllarda doğan gençlerin önceki nesillere göre daha yoksul olduğunu, Türkiye’nin her bölgesinin ortak sorununun yoksulluk olduğunu söyledi.

Sosyal medyada büyük ilgi gören Kaşıkçı’nın konuşması şöyle:

“Her nesil bir öncekine göre ev ve araba sahibi olmayı daha kolay yaşadı. Annem emekli işçi. 2009 yılında emekli ikramiyesiyle Ankara Eryaman 5. Staj’da metro inşaatına çok yakın bir ev aldı.

Biz 90’lı ve 2000’li yılların çocukları, bir önceki nesilden daha fakir olan tek nesiliz. Bu ülke kurulduğundan beri. Peki buna tepki vermenizi engellemek için ne yapıyorlar? Bakın o düşman bu dilde şarkı söyledi. Sana hep “Akrobat’a Bak” oynatıyorlar. Bunların hepsi saçmalık. Bu ülkede yoksulluktan başka sorun yok.

Diğer tüm problemler yanlıştır. Utançtan başka bir sorun yok. Diyarbakır’da, Edirne’de, Isparta’da yoksullar. Hem Diyarbakırlı çocuğun hem de Edirneli çocuğun hayalleri batıyor. Terk edilmek bu ülkenin gerçeğidir. 40 yıl çalışıp ev alamazsınız. “Bak, sana akrobat yaptıran adamlara aldanma.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber