Cuma, Eylül 20

Donald Trump ilk değil! Tarih boyunca ABD başkanları suikasta uğrama korkusuyla yaşamışlardır: Bu suikast girişimlerinin ortak özelliği…

HABER DETAY – Eski başkan ve yeniden seçilme adayı Donald Trump, miting konuşması sırasında vuruldu. Yüzü kanlar içinde kalan Trump, suikasta uğrayan ve hayatta kalan ABD başkanları listesine katıldı. George W. Bush da tıpkı Trump gibi bir konuşma sırasında suikasta uğrayacaktı. Aklıma diğer başkanlara ve cumhurbaşkanı adaylarına yönelik suikast ve saldırılar geldi.

ABD BAŞKANLARI GÖREV ESNASINDA ÖLDÜRÜLDÜ

Dört ABD başkanı görevdeyken öldürüldü. Abraham Lincoln 1865’te, James A. Garfield 1881’de, William McKinley 1901’de ve John F. Kennedy 1963’te suikasta kurban gitti.

TRUMP’TAN ÖNCE SALDIRIDAN KURTULANLAR VARDI

Suikast girişimlerinde üç ABD başkanı yaralandı. Trump’tan önce; 1912’de Theodore Roosevelt’in görevden ayrılmasından sonra ve 1981’de Ronald Reagan görevdeyken saldırıya uğradı.

Reagan'ın
Ronald Reagan

  1. ABD Başkanı George W. Bush’un 2005 yılında Tiflis’te Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili ile katıldığı bir mitingde yaptığı konuşma sırasında el bombası atılmıştı. Mendil çok sıkı sarılmıştı, bu yüzden el bombasının pimi sıkıştı ve bomba patlamadı. patlayabilir. Böylece Bush saldırıdan kurtuldu.

inç_b_c_0031609705f18e58636fa02cd3a52a5c

HEPSİ SİLAHLA ATEŞ AÇTI

ABD başkanlarını öldürmeye yönelik tüm saldırılarda saldırganlar ateşli silah kullandı.

LINCOLN TİYATROYU İZLİYORDU

Ülke tarihinde cumhurbaşkanına yönelik ilk saldırı; Abraham Lincoln, Washington’da bir tiyatro gösterisini izlerken başından vuruldu. Yaralanan Lincoln ertesi gün öldü. Böylece Lincoln, Amerika Birleşik Devletleri tarihinde suikasta uğrayan ilk başkan oldu.

İbrahim

AA’nın verdiği bilgiye göre; İç Savaş sırasında, suikasttan iki yıl önce Lincoln, Konfederasyon içindeki kölelere özgürlük tanıyan Özgürleşme Bildirgesi’ni yayınlarken, ölüm nedeni olarak siyah haklarına verdiği destek gösterildi.

TRUMP KONUŞURKEN VURULDU

5 Kasım başkanlık seçimi adaylarından eski Başkan Trump, Pensilvanya’daki mitinginde konuşma yaparken podyumda silahla saldırıya uğradı.

AA-20240713-35135272-35135269- ABDDE_PRESIDENT_ADAYI_TRUMP_SECIM_MITINGI_SIRASında_DUYULAN_PATLAMA_SESLERI_SONRASI_YARALANDI

Saldırı sırasında Trump kulağından yaralanırken, 20’li yaşlarında olduğu söylenen saldırgan öldürülürken, mitingde bulunan 1 kişi de hayatını kaybetti.

AA-20240713-35135272-35135271- ABDDE_PRESIDENT_ADAYI_TRUMP_SECIM_MITINGI_SIRASında_DUYULAN_PATLAMA_SESLERI_SONRASI_YARALANDI

AMERİKAN BAŞKAN ADAYLARI DA SALDIRILARIN HEDEFİ

Silahlı şiddetin yaygın olduğu ABD’de hem başkan adayları hem de başkanlar suikast ve saldırıların hedefi oldu.

Eski Başsavcı ve Demokrat başkan adayı Robert F. Kennedy, 1968 Kaliforniya ön seçimini kazandığı için yaptığı zafer konuşmasından birkaç dakika sonra Los Angeles’ta silahlı saldırıda öldürüldü. Kennedy, New York’un ABD senatörü ve Başkan John F. Kennedy’nin kardeşiydi. 5 yıl önce suikasta kurban gitmişti.

1972’deki silahlı saldırının hedefi eski Alabama valisi ve başkan adayı George Wallace’tı. Wallace, Maryland’de kampanya sırasında bir saldırının ardından belden aşağısı felçli kaldı.

Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

Sıkmak
Meteoroloji 9 ili 'sarı kod'la uyardı!Meteoroloji 9 ili ‘sarı kod’la uyardı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber