Pazartesi, Eylül 16

Bakan Kurum: “İstanbul’un şanına yakışır, çok daha modern bir spor kompleksi inşa ettik”

Kurum, Zeytinburnu’ndaki Basketbol Gelişim Merkezi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Ziyaretin ardından yaptığı açıklamada Kurum, 10 bin kişi kapasiteli spor salonunun, açıldığı 1989 yılından bu yana birçok başarılı organizasyona ev sahipliği yaptığını söyledi.

Kurum, “12 Dev Adam” basketbol milli takımının maçlarının, günümüzde Basketbol Gelişim Merkezi olarak bilinen Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynandığını hatırlatarak, son derece modern bir tesis ve üst düzey tesisi kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. İstanbul’da.

Spor salonunun birçok zafere ve birçok tarihi ana tanıklık ettiğini belirten Kurum, şöyle konuştu: “Abdi İpekçi spor salonunu yıkarak, İstanbul’un ihtişamına yakışır, çok daha güzel, daha modern yeni bir spor kompleksi inşa ettik. Türkiye’nin son dönemdeki gelişmeleri Yıllardır “Basketboldaki başarılarını taçlandıracak muhteşem bir ulusal ve uluslararası basketbol sahasını ülkemize, İstanbul’a kazandırdık.”

“İNŞAAT İŞİNİ 7 GÜN 24 SAAT ÇALIŞARAK YAPTIK”

Kuruluş, kompleksin 150 bin metrekare inşaat alanına sahip olduğunu belirterek şöyle devam ediyor:

“Basketbol Gelişim Kompleksimiz, muhteşem maçlarımızın oynanacağı, 37 bin metrekarelik, 10 bin kişi kapasiteli pavyonlarıyla üstün özelliklere sahip. Yapı 7 bloktan oluşuyor. Gençlerimizin de yoğun olarak çalışabileceği yerler burası. insanlar ders çalışabiliyor, spor yapabiliyor, burada bir akademimiz var, 200 öğrenci kapasiteli bir basketbol lisemiz var, milli takımımızın antrenman yapabileceği bir salonumuz var. 3 ayrı spor salonuyla bu projeye 2021 yılında başladık. odaları, misafirlerin gönül rahatlığıyla park edebileceği 450 araçlık otopark, toplantı odaları, barınaklar ve Allah korusun deprem durumunda toplanma alanları “Söz verdiğimiz gibi gece gündüz çalışarak tesislerimizdeki inşaat çalışmalarını tamamladık. , Haftanın 7 günü 24 saat, bugün sözümüzü tutmanın gururu ve mutluluğuyla karşınızdayız. Bu muhteşem eseri İstanbul’da sunmaktan gurur duyuyoruz.

AA-20240906-35578718-35578712-MINISTER_KURUM_ZEYTINBURNUNDAKI_BASKETBOL_GELISIM_MERKEZINI_ZİYARET_ETTI
Bakan Kurum, şunları söyledi: “Tamamladığımız bu muhteşem çalışma yürütülürken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, çeşitli önemsiz ve gereksiz müdahalelerle spor salonu inşaatını durdurmaya çalıştı ve yeşil alanların olacağı belirtilmesine rağmen spor salonumuz mühürlendi. Bölgede aynı metrekare hatta daha fazla yeşil alanın artırılacağı söylendi” “Gençlerimiz ve sporcularımız için uluslararası bir tesis yapılacağı söylenmesine rağmen maalesef İstanbul’a katkı sağlamak yerine Projeyi her zaman yaptıkları gibi engellemeyi tercih ettiler.” dedi.

AA-20240906-35578718-35578711-MINISTER_KURUM_ZEYTINBURNUNDAKI_BASKETBOL_GELISIM_MERKEZINI_ZİYARET_ETTI
Bugün eskisinden daha fazla 20 bin metrekareyi aşkın yeşil alanı İstanbul’a kazandırdıklarını belirten Kurum, şöyle konuştu: “Gençlerimize, sporcularımıza, çocuklarımıza yönelik o haksız ve hukuksuz mühürleri kırdık ve böylesine büyük bir tesisi İstanbul’a kazandırdık” . dedi.

“BU MUHTEŞEM İŞLERİN SAYISINI ARTIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Bakan Kurum, siyasette prestij kazanmanın yolunun verilen sözleri tutmak ve seçim meydanlarında verilen sözleri tutmak olduğunun altını çizdi.

Bu açıdan önemsedikleri bir tesisi edinip İstanbul’a bağışladıklarını vurgulayan Kurum, şöyle konuştu: “22 yıldır bu anlayışla bu hizmetleri vermeye çalışıyoruz. İnşallah 29 Eylül’de de bu hizmetleri vermeye çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın huzurunda bu muhteşem eseri İstanbul’a büyük bir heyecan ve coşkuyla sunacağız.” Bu muhteşem eserlerin sayısını artırmaya devam edeceğiz. Hiçbir zaman meydanlarda vaatlerde bulunan ve bunları yerine getirmeyenlerden olmayacağız. Verdiğimiz sözlerin her zaman takipçisi olacağız, her zaman “olur” diyeceğiz, her zaman “siyaset işe yarar” diyeceğiz ve her işte, her projede gençlerimiz ve milletimiz ne yaptığımızı her zaman anlayacaklardır. Bekliyoruz, onların bekleyerek yaptıklarını takip edeceğiz.” dedi.

“YOK ETMEYE GİTTİĞIMIZDE, ‘MÜLK BULMUŞ BİR MOOR’ GİBİ EKİPLERİNİ GÖNDERDİLER”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Vaniköy’ün yıkımına ilişkin açıklamalarına ilişkin soruya yanıt veren Bakan Kurum, “Oyuncak dedi. Boğazımızı ‘dünyanın incisi’ olarak tanımlıyoruz. Kendilerinin ihmal ve ihmalleriyle karşı karşıya kalan, kaçak yapıların inşasına ilişkin “Yıkım sürecini başlattık” dedi.
Bu içerik Metin Yamaner tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber