Cumartesi, Eylül 21

Türk Okul Kantin Koalisyonu’ndan seminer öncesi açıklama: “Eğitimde temel eşitlik sorunudur” – Son Dakika Türkiye Haberleri

Türk Okul Yemekleri Koalisyonu, “Şimdi Ücretsiz Okul Yemekleri” başlıklı çalıştay öncesinde bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Her öğrencinin sağlıklı yemeğe ve temiz suya erişiminin devlet tarafından karşılanması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz.”

Eğitim Sendikası Başkanı Kemal Irmak yaptığı açıklamada, ülkede eğitimin temel sorunlarından birinin yetersiz beslenme ve temiz suya erişim olduğunu, bunun da çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimini olumsuz etkilediğini söyledi.

Ekonomik yetersizlikler ve aile gelir düzeyindeki eşitsizlikler nedeniyle milyonlarca çocuğun sağlıklı ve dengeli beslenme olanağından mahrum kaldığını vurgulayan Irmak, şöyle konuştu: “Türkiye, çocuk yoksulluğunda OECD ülkeleri arasında birinci sırada yer alıyor. “Son yıllarda hızla artan yoksulluğun ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarının çocukların büyüme ve gelişmesinin yanı sıra akademik başarıları üzerinde de son derece etkili olduğu biliniyor” dedi.

“OKULLARDA TEMİZ SUYA ERİŞİM EĞİTİMDE EŞİTLİĞİN TEMEL SORUNUDUR”

Her öğrencinin sağlıklı, dengeli beslenme ve temiz suya erişim hakkına sahip olması talebinin toplumun geniş kesimleri tarafından yüksek sesle dile getirilen bir talep olduğunu söyleyen Irmak, şöyle konuştu: “Okullarda temiz suya erişim, insanlığın en önemli temel gereksinimlerinden biridir. çocuklarımızın sağlığı. Ancak okullarımızın birçoğunda su şebekesi yetersiz ya da su kalitesi sağlık standartlarının çok altında kalıyor. Öğrenciler bu temel haklardan mahrum bırakıldıklarında başta su kaynaklı hastalıklar olmak üzere pek çok sağlık sorunuyla karşı karşıya kalmaktadırlar. Tüm okullarda temiz içme suyunun sağlanması, sağlık ve hijyen standartlarının yükseltilmesi Milli Eğitim Bakanlığının öncelikli görevidir. “Çocuklarımızın sağlıklı bir ortamda öğrenmesini ve temiz suya erişimini sağlamak, eğitimde eşitliğin kritik bir meselesidir” dedi.

“GEREKLİ ADIMLAR HEMEN ATILACAK”

Okullarda ücretsiz yemek ve temiz suyun giderek yoksullaşan ailelerin yükünü hafifleteceğini belirten Irmak, şöyle konuştu: “Çocuklarımızın sağlıklı gelişimi ve toplumun sağlıklı çalışması için MEB’in öğrencilerin beslenme sorununu çözmek için ayrı bir bütçe ayırması gerekiyor. ‘talimat. işlem. Otobüslü eğitim veren okullarda dahi öğrencilerin beslenme sorunları çözülememiş, maliyet tasarrufu tedbirleri kapsamında otobüslü eğitimde ücretsiz yemek hizmeti de önemli ölçüde sınırlandırılmıştır. “Her öğrencinin temiz suya ve sağlıklı yemeğe erişebildiği bir eğitim sistemi, Türkiye’nin geleceğini aydınlatacak sağlıklı nesiller yetiştirmek için atacağımız en önemli adımlardan biri olacaktır.”

Eğitimin bir kamu hakkı olduğunu hatırlatan Irmak, şöyle konuştu: “Her öğrencinin sağlıklı yemeğe ve temiz suya erişiminin devlet tarafından güvence altına alınması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz. Bu konudaki taleplerimizin siyasi iktidar ve iktidar tarafından kabul edilmesini istiyoruz. Hükümet olarak gerekli hazırlıkların derhal yapılıp hayata geçirilmesini istiyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber