Çarşamba, Kasım 27

Obeziteye karşı 7 altın ipucu – SAĞLIK

Diyetisyen Büşra Tari, günümüzde yaygınlığı hızla artan obezitenin koroner kalp hastalığı, hipertansiyon ve diyabet gibi pek çok hastalığı da beraberinde getirdiğine dikkat çekerek, obezitenin önlenmesine yönelik ipuçları vererek şöyle konuştu: “Bir beslenme planı oluşturulmalı Davranış değişiklikleri yapılmalı” dedi. Medical Park İncek Hastanesi’nden Diyetisyen Büşra Tari, obeziteyle ilgili yaptığı açıklamada, sağlıklı yaşam için doğru beslenme ve fiziksel aktivitenin son derece önemli olduğunu söyleyen Dyt. Tari, “Günümüzde obezite hızla ilerlemekte ve beraberinde koroner kalp hastalığı, hipertansiyon, diyabet gibi pek çok hastalığı da beraberinde getirmektedir. “Sağlıklı kilo yönetiminin sadece iyi görünmenin ötesinde sağlığınız üzerinde yaratacağı olumlu etkileri de göz önünde bulundurmanız gerekiyor” dedi.KİLO KONTROLÜNE DİKKAT ETMENİZ GEREKİRDyt, kilo kontrolünün bireyin sağlığı için önemli olduğunu söyledi. Tari, şunları söyledi: “Kilo kontrolü sağlamanın en etkili yolu düzenli, dengeli, özel hazırlanmış beslenmek ve düzenli egzersiz yapmaktır. Bilinçsizce yapılan ve başarısızlıkla sonuçlanan her diyet, kilo verme direncinin daha da artmasına neden olur. Sık diyet yapan kişiler için her diyet denemesinde kilo vermek bir önceki denemeye göre çok daha zor hale gelir. Daha iyi ve sağlıklı bir yaşam için; Yaşam tarzınızı yeniden düzenlemek, diyetinizde ve fiziksel aktivitenizde gerekli değişiklikleri yapmak için sağlıklı bir beslenme ve kilo yönetimi programı uygulanır. “Bu program kapsamında kan tahlilleri yapıldıktan sonra doktorunuz ve diyetisyeninizin gözetiminde özel diyet listeniz hazırlanacak ve kontrolleriniz planlanacaktır” dedi.

SAĞLIKLI BESLENMEK ÖNEMLİ

Obezite hakkında bilgi veren Dyt. Tari, “Obezite; Vücutta fazla yağın yaşam kalitesini düşürecek düzeyde birikmesidir. Besinlerden alınan enerji (kalori) harcanan enerjiden fazla ise bu durum vücutta yağ birikmesine neden olur. Enerji dengesini korumak için amaç sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmak olmalıdır. Yeterli ve dengeli enerji vücudun ihtiyaç duyduğu miktarlarda tüketildiğinde normal kilo ve sağlık korunabilir. Obezite bir hastalık olarak görülmeli, diyetisyen yardımıyla hormonal değerlere, fiziksel duruma, cinsiyete ve tüketilen enerjiye uygun bir beslenme planı oluşturulmalı ve davranış değişiklikleri yapılmalıdır. “Kişinin laboratuvar sonuçlarında sorun varsa tespit edilmeli ve diyet oluşturulurken dikkate alınmalıdır” dedi.OBEZİTE RİSKİNİ AZALTMAK İÇİN İPUÇLARISaniye. dans, Obeziteden korunmak için neler yapılabileceğini şöyle sıraladı:

  • “Planlanması gerekiyor. Öncelikle kendinize uygun bir beslenme programı oluşturmak için bir beslenme uzmanına danışmalısınız.
  • Beyaz ekmek, hamur işleri ve çörekler gibi beyaz un içeren rafine gıdalar, tam buğday ve çavdar gibi esmer, mineral ve lif açısından zengin alternatiflerle değiştirilmelidir.
  • Her öğünde şarküteri salatası yemelisiniz. Sebzeler lifli olduğu için midede uzun süre kalır, doyma süresi uzar. Aynı zamanda çiğneme refleksini uyararak tokluk sinyallerinin beyne ulaşmasını sağlar.
  • Yemeklerde kullanılan yağın miktarına ve türüne dikkat edilmelidir. Et yemeklerine yağ katmaya gerek yok, sebze yemeklerini 2-3 yemek kaşığı zeytinyağıyla hazırlamak yeterli olacaktır.
  • Karbonhidratları pirinç ve makarnadan almak yerine çorbadan almalı, yemeğinize çorba ve salata ile başlamalısınız.
  • Et/tavuk/balık/peynir/yoğurt/yumurta gruplarından birine mutlaka öğünlerinizde yer vermelisiniz.
  • “Diyete uyum sürecini tamamladıktan sonra yağ yakımını teşvik etmek için haftada 3-4 gün en az 30 dakika yürüyüş, koşma, yüzme gibi egzersizleri eklemeniz gerekiyor.”

Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: