Cuma, Kasım 29

Özbek pilavını tatmadan ülkeden ayrılmayın

Bu hafta Kartpostallarda Özbek mutfağını gezeceğiz.

REKLAM

Bu hafta Kartpostallarda Özbek mutfağını gezeceğiz. Ülkenin en ünlü restoranlarından birindeyiz.

Seamus Kearney, euronews:
“Özbekistan’ın en meşhur yemeği pilavdır. Orta Asya pilavının orijinali. Bu meşhur milli yemeği tatmadan buradan ayrılamazsınız.

Özbekistan hakkında genel bilgi:

  • Orta Asya’da yer alan ülkenin komşuları Kazakistan, Türkmenistan, Kırgızistan ve Tacikistan’dır.
  • 1991 yılında SSCB’den bağımsızlığını ilan eden ülkenin nüfusu 30 milyondur.
  • Toplam alanı 425.400 kilometrekare olup, topraklarının beşte dördünü ovalar kaplamaktadır.
  • Kışın sıcaklık eksi 6 derece civarında, yazın ise 32 derecenin üzerinde seyrediyor.
  • Ülkenin %80’i Özbek kökenli olup, nüfusun %88’i Müslümandır.

Başkent Taşkent’in 80 kilometre doğusunda bir restorandayız. Ünlü pilav ustası bizim için iş başında.

İkhtiyor Nazarov, şef:
“Pilavın geleceğin Özbek mutfağında özel bir yeri var. İçindekiler: Yağ, et, nohut, soğan, sarı havuç, pirinç, kuru üzüm ve baharatlar. “

Pilav özellikle düğünlerde ve doğum günlerinde ikram edilir. Bazen bir şef 100’den fazla kişiye pilav pişirebilir.

Bu aynı zamanda Postcards ekibi için mükemmel bir veda yemeğiydi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: