Cumartesi, Eylül 21

4 ilde başlayan orman yangınlarına müdahaleler devam ediyor

Çanakkale, İzmir, Uşak ve Denizli’de çıkan orman yangınlarına karadan ve havadan müdahale sürüyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yalnızca Çanakkale’de yaklaşık 575 hektar alanın zarar gördüğünü söyledi.

REKLAM

Çanakkale’nin Eceabat ilçesine bağlı Kumköy köyü yakınındaki tarım arazisi ve ormanlık alanda dün saat 16.05 sıralarında çıkan yangın, yaklaşık 14 saattir aralıksız olarak yanıyor.

Tarım ve Orman Politikaları Bakanlığı’ndan yapılan basın açıklamasında, şiddetli rüzgarlar nedeniyle söndürülemeyen orman yangınlarına bugün de havadan ve karadan müdahaleler devam ediyor.

Dün gökten gelen yangına 9 uçak, 6 helikopter, 94 tanker ve kara aracının yanı sıra 540 kişi müdahale etti. Havadan helikopterlerin müdahalesi bu sabah başladı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yangının anızların yanmasıyla başlayıp ormana sıçradığını söyledi. Alevler kısa sürede çevredeki ormanlık alana sıçradı.

Yumaklı, bu sabah yaptığı açıklamada, 575 hektar alanın zarar gördüğünü söyledi.

Bakan Yumaklı, “Tek sorunlu alan kaldı. Yangının ilerleyişi durduruldu, enerjisi azaldı ama tamamen kontrol altına alındığını söyleyemeyiz.”

Çanakkale Boğazı’nda deniz trafiği durduruldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan basın açıklamasında, Çanakkale Boğazı’ndaki deniz trafiğinin tek yön olarak durdurulduğu belirtiliyor.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Orman yangınlarının devam etmesi nedeniyle Çanakkale Boğazı’nda kuzey-güney tek yönlü deniz trafiği geçici olarak durdurulmuştur. “Gemi trafiği tek yönlü, güney-kuzey yönünde devam edecek” diyor.

Ülke genelinde 42 orman yangını

Yumaklı, dün yaptığı açıklamada, ülke genelinde 42 orman yangını yaşandığını, yangından etkilenen illerin ise Burdur, Çanakkale, Sakarya, Manisa ve Uşak olduğunu söyledi.

Yumaklı, şöyle konuştu: “Bu orman yangınlarının 22’si orman içerisinde, 20’si ise orman dışında meydana geldi. “Yüksek risk grubunda dediğimiz yangın türünde 5 yangın meydana geldi.”

Uşak’ın tarım arazisinde dün çıkan ve ormanlık alana yayılan yangına 495 adam ve 107 araç karadan müdahale etti. Rüzgarın da etkisiyle sık sık yön değiştiren yangına ekipler müdahale etmekte zorlandı.

Valilikten yapılan açıklamada, “Köprübaşı köyüne bağlı Hacışerifler ilçesinde 6, Velibeyler ilçesinde 10, Karaköse köyüne bağlı Çamurak ilçesinde ise 10 ailenin tedbir amacıyla tahliye edildiği” belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber